Duurzame cacao

cacao 

Cacao is een belangrijk ingrediënt voor de producten van onze merken De Ruijter, Venz en Kwatta. Daarom is Heinz mede-initiatiefnemer van UTZ-CERTIFIED, hét certificeringsprogramma voor duurzame cacao.

 

Met deze keuze helpen wij boeren hun vakmanschap te verbeteren, waardoor een constante aanvoer van kwalitatief hoogwaardige cacao wordt gewaarborgd. Ook financieren wij twee cacaocoöperaties in Ivoorkust. Zo snijdt het mes aan twee kanten: voor cacaoboeren een betere concurrentiepositie en duurzame toekomst en voor de consument eerlijke kwaliteitshagelslag om goed van te genieten. Dat maakt de hagelslag en vlokken van De Ruijter nóg lekkerder.

 

Wat is UTZ-CERTIFIED precies?

UTZ-CERTIFIED is een keurmerk voor duurzame grondstoffen. In de koffiesector is UTZ al een waar begrip. Inmiddels werkt de organisatie ook met andere grondstoffen, zoals cacao, palmolie, thee, soja en katoen. Het UTZ-CERTIFIED Cocoa Program richt zich op het verbeteren van de landbouwcondities, het verbeteren van sociale voorzieningen van werknemers, de economische vooruitgang van boeren en transparantie van de productiekosten.

 

Klik hier voor meer informatie over het UTZ Cocoa program